| | Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar | |
|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
SnoK Lanetli Kediler

Mesaj Sayısı: 1718 Yaş: 20 İş/Hobiler: cüzdanıma hurma çekirdeği koydum ben bi kere,olucak!!! Favori Animeleri: hepsi benim hepsi benim *__* Favori Karakterler: siyah saçlıysa getirin,severiz!! Teşekkür Edildi: 7 Puanı:: 2964 Ruh hali:: 
 | Konu: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Çarş. Ekim 07, 2009 4:32 pm | |
| Cosplay yapmak,sadece seçtiğiniz karakterin giysi ve silahlarıyla kuşanmak değildir.Gerçek ve orijinal bir sonuç için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.Bunları, seçtiğiniz karakterlerin fiziksel ve karakteristik özellikleri belirler.Ama tüm animeler için geçerli olan belli başlı öğeler vardır ki bunlar bir karakterin olmazsa olmazıdırlar.Büyük gözler,uzun bacaklar,ince bel ve ya kabarık saç gibi.Elbette seçtiğiniz karakterin bir takım özelliklerini de taşıyor olmanız lazım. Kısacası kendinizi bir karaktere benzetmeden önce, size benzeyen karakteri kendinize seçmelisiniz. GÖZLER-Gözler, animeyi anime yapan en öncelikli öğedir. Sevimli, asi, kızgın ve ya sinsi bir bakış da olsa kesinlikle gözler belirgin ve iri olmalıdır.Eğer gözleriniz yuvarlaksa birkaç boya numarası ile çekiklik ve karakter kazandırabilirsiniz. Gözlerinizi boyarken tamamını değil sağ ve sol kenarları yukarı eğilimli boyayarak birbirinden daha ayrı görünmesini sağlayabilirsiniz. Gözlerinizin içini değil sadece kirpik diplerini boyamak, gözlerin daha iri durmasını sağlayacaktır.Daha çekik bir göz için ise gözün üst kısmının kirpik diplerini bir uçtan diğer uca kadar boyamalısınız.(bkz.cosplayer Kipi'nin hilelerinden biri ; göz bebeği) Animelerin göz bebekleri gözleri kadar büyük olduğundan büyük lens almanız önerilir.Böylece, poz verirken gözlerinizin daha iri durması için ne kadar açarsanız açın, göz bebekleri gözle uyumlu halde kalır ve kaliteli bir bakış elde edilir.Yukarı bakan veya aşağıdan bakan bir pozla istediğiniz büyüklükte bakış yakalayabilirsiniz. Gülerek gözlerini kısmamanız önerilir. Tebessüm yeterlidir. YÜZ-Cosplayını yaptığınız karakterin yüzü yuvarlak ancak sizin çene yapınız ince ise elmacık kemiklerinize doğallıktan taşmayacak biçimde allık sürerek yüzünüzün kenarlarına yuvarlak ve yumuşak bir hava katabilirsiniz. Yanaklarınıza verdiğiniz hafif pembelik,yanaklarınızın daha dolgun durmasını sağlayacaktır.Çenenizin alt kısmına ise toprak tonlarında pudra uygulayarak yuvarlak görünüm elde edebilirsiniz. Poz verirken aşağı bakmaktan ya da yukarıdan çekilen resimlerden kaçınınız.Başınızı hafif yukarı kaldırıp yanaklarınız belirginleşene dek tebessüm etmek istenilen sonucu sağlayacaktır.Ancak ince yüzlü cosplayerlerin sert yüzlü karakterlerin cosplayını yapması önerilir.bkz Cosplayını yaptığınız karakterin daha belirgin bir çenesi ancak sizin yuvarlak bir yüzünüz var ise, çene kemiklerinizin kulakla birleştiği çizgiyi takiben çeneye doğdu hafif fırça darbeleriyle koyultarak, odak noktası olmaktan kurtarabilirsiniz. Çenenizin altı ve yanlarını açık renk bir pudra ile belirginleştirebilirsiniz. Poz verirken çenenizi biraz sıkıp, başınızı aşağı eğmelisiniz. Başınızı eğdikten sonra hafif yana yatırarak gülümsemek istenilen sonucu elde etmenizi sağlar.Yuvarlak yüzlü cosplayerler için 12-14 yaş grubu anime karakterleri önerilir. bkz iyi bir coplay daha BURUN-Animelerin yok denecek kadar küçük burunları cosplay yaparken büyük sorun yaratabilir. Yan veya yana eğimli duruşlardan kaçının. Hafif yan eğilimli duruşlar ince ya da kemerli burun tiplerini olduğundan daha büyük gösterir; düşmandır. Burnunuzun alt kısmını ve yan kıvrımlarını koyu renk pudra ile renklendirip, odak noktası olmasını istediğiniz üst kısmı açık renk ile belirginleştirmelisiniz. Ya da direk yukarı bakar bir poz ile fotoğraf çekilmelisiniz. Yüz gerildiğinden dolayı hem çeneniz daha belirginleşir hem burunda doğru açıyı yakalamak daha kolay olur. Yüze odaklı çekimlerden kaçınınız. BACAKLAR-Kayıtsız şartsız her animenin bacakları inanılmaz uzun, düzgün ve incedir. Bacaklarınızın şekli yeterince iyi değilse bacaklarınıza odaklı boydan pozlardan kaçınız. Eğer Bacaklarınız yeterince uzun değil ise topluklu ayakkabı giymeniz önerilir."abartılı da olsa doğru seçim" Bir duvara hafif eğimlice yaslanarak poz verebilirsiniz. Böylece fotoğrafçınız aşağı açıdan bir poz alarak bacaklarınızın daha uzun görünmesini sağlayabilir.bkz doğru bir poz Bacaklarınız uzun ancak düzgün değilse “doğru” açıdan poz vermek yerine, belden aşağınızı yan çevirip ;vücudunuzu hafif öne ;eğip kameraya bakarasanız bacaklarınızdaki sorunu çözmüş olursunuz.Vücudu öne eğimli poz vermek bacaklarınızın daha uzun görünmesini sağlayacaktır. yanlış bir poz Kipiden geliyor aynı şekilde bir de doğru poz Resimlerinizi bir flaşlı bir de flaşsız olarak tekrarlayınız… bkz örnekKipinin gerçekteki küçük gözleri ve geniş çenesi bunun yanında ise profesyonel bir çekimdeki büyük gözler ve duruştan kaynaklı oval bir yüz  ___________________________________  Sabaku NO Kitsune  Ben asla yalnız olmadım Hayatı hep kalabalık yaşadım Ben,kendim,diğerlerim ve katillerim Süsenler sudan nefret eder.Bu yüzden mezarlıkta açarlar; insanların kuru kalplerinde gölgelenmek için.. Sessiz,serin ve ışıksız bir mezarlıktan daha huzurlu bir yer var mı ki açılabilecek.. |
|
 | |
Chaitaymin Onüçler Tarikatı

Rpg: Pukky JiaLin Mesaj Sayısı: 833 Yaş: 16 Teşekkür Edildi: 12 Puanı:: 2075 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Çarş. Ekim 07, 2009 6:27 pm | |
| vuhuv bu çok işime yarayacak teşekkür ederim hemde çok  ___________________________________  |
|
 | |
Kara Kedi Lanetli Kediler

Rpg: kengo x san Mesaj Sayısı: 1762 Yaş: 22 Nerden: Vu Mais Je mais Ne Sais Pas Favori Animeleri: avatar hellsing one pieces pokemon digimon Favori Karakterler: sokka alucard monkey d luffy ash ... Lakap: Shinsuke/darth sokka Teşekkür Edildi: 3 Puanı:: 2827 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Çarş. Ekim 07, 2009 6:47 pm | |
| güzel paylaşım eğer cosplay yaparsam kesin denerim
aylar sonra gelen edit: bu yazıma baktıkça hala gülüyorum edit2:edit tarihi yazmıyordu 17 nisan 2011
En son MX Kengo tarafından Paz Nis. 17, 2011 11:59 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
 | |
SnoK Lanetli Kediler

Mesaj Sayısı: 1718 Yaş: 20 İş/Hobiler: cüzdanıma hurma çekirdeği koydum ben bi kere,olucak!!! Favori Animeleri: hepsi benim hepsi benim *__* Favori Karakterler: siyah saçlıysa getirin,severiz!! Teşekkür Edildi: 7 Puanı:: 2964 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Çarş. Ekim 07, 2009 9:06 pm | |
| makyaj mı yapıcaksın MX  dayanamıcammmmm erkekler için daha zor aslında makyaj olayı olmadığından ^^ Punkieciğim sormak istediğin şeyler olursa yüz tipine özel analiz de yapabilirim ^^ seçtiğim meslek gereği uzmanlık alanım ^^ (yani uzmanlaşmaya doğru ilerliyorum  ) ___________________________________  Sabaku NO Kitsune  Ben asla yalnız olmadım Hayatı hep kalabalık yaşadım Ben,kendim,diğerlerim ve katillerim Süsenler sudan nefret eder.Bu yüzden mezarlıkta açarlar; insanların kuru kalplerinde gölgelenmek için.. Sessiz,serin ve ışıksız bir mezarlıktan daha huzurlu bir yer var mı ki açılabilecek.. |
|
 | |
ekose Lanetli Kediler

Rpg: Eko Nine Mesaj Sayısı: 488 Yaş: 20 Nerden: i boş ver Teşekkür Edildi: 9 Puanı:: 1909
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 8:11 am | |
| seçtiğin meslek ? öhöm neyse güzel paylaşım ilginç bilgiler var içinde canım cosplay yapmak istedi |
|
 | |
SnoK Lanetli Kediler

| Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 12:06 pm | |
| | ekose demiş ki: | | seçtiğin meslek ? öhöm neyse güzel paylaşım ilginç bilgiler var içinde canım cosplay yapmak istedi |
aaahh avatrın süper  mesleğim moda tasarımı ekose-san___________________________________  Sabaku NO Kitsune  Ben asla yalnız olmadım Hayatı hep kalabalık yaşadım Ben,kendim,diğerlerim ve katillerim Süsenler sudan nefret eder.Bu yüzden mezarlıkta açarlar; insanların kuru kalplerinde gölgelenmek için.. Sessiz,serin ve ışıksız bir mezarlıktan daha huzurlu bir yer var mı ki açılabilecek.. |
|
 | |
Mai-ChaN Lanetli Kediler

Mesaj Sayısı: 646 Yaş: 19 Nerden: soor sosayti İş/Hobiler: biyoloji laboratuvarı Favori Animeleri: Death Note, FMA, Blood+, Hellsing, xxxHolic Favori Karakterler: Urahara-san, Hitsugaya, Byakushi xD, Sunako-chan, L, Integra, Kaname-sama, Idol-sempai, Mustangu Taisaa... Lakap: mai-chan işte U.U Teşekkür Edildi: 8 Puanı:: 1844 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 12:56 pm | |
| çok iyi paylaşım  yuvarlak yüzlü olmaktan yakınırken ilaç gibi geldi bu arada erkeklerin cosplay için makyaj yapması o kadar tuhaf bişiy diil bence ^^ mesela erkek ünlüler de televizyona çıkarken, klip çekimlerinde vs. makyaj hilelerinden yararlanıor  |
|
 | |
Aya Shegyull Lanetli Kediler

Rpg: Aya Metaru Mesaj Sayısı: 1358 Yaş: 19 Lakap: Aya Teşekkür Edildi: 7 Puanı:: 2534 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 1:32 pm | |
| mx makyaj yapıcak öyle mi?!?benim makyaj malzemelerimi kullanabilirsin mx
sadece cosplay de değil normalde de kullanabileceğim bilgiler.... makyaj yaparken iri gözlerim hep çekik gözüküyordu nedenini öğrendim artık dipten boyayacağım..teşekürler snok chan |
|
 | |
SnoK Lanetli Kediler

| Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 3:15 pm | |
| | Mai-ChaN demiş ki: | çok iyi paylaşım yuvarlak yüzlü olmaktan yakınırken ilaç gibi geldi
bu arada erkeklerin cosplay için makyaj yapması o kadar tuhaf bişiy diil bence ^^ mesela erkek ünlüler de televizyona çıkarken, klip çekimlerinde vs. makyaj hilelerinden yararlanıor  |
evet haklısın iğrenç bazı durumlarda gerekli tabi oyunculukta falan ister istemez kitleyi etrafına toplamak için görsel olarak da çizginizin müthiş olması lazım ama yine de fazlası zarar profesyonel bir cosplay ortaya çıkartmak adına erkekler de makyaj yapabilr makyaj demek sadece ruj sürüp far sürmek değildir bu tip boya hilelerinin genel adıdır zaten ^^ ben takılmak için öyle söyledim ^^ yuvarlak yüzlü olmak o kadar büyük bir dezavantaj değil çünkü yuvarlak yüzlü o kadar çok anime var ki ^^___________________________________  Sabaku NO Kitsune  Ben asla yalnız olmadım Hayatı hep kalabalık yaşadım Ben,kendim,diğerlerim ve katillerim Süsenler sudan nefret eder.Bu yüzden mezarlıkta açarlar; insanların kuru kalplerinde gölgelenmek için.. Sessiz,serin ve ışıksız bir mezarlıktan daha huzurlu bir yer var mı ki açılabilecek.. |
|
 | |
Mai-ChaN Lanetli Kediler

Mesaj Sayısı: 646 Yaş: 19 Nerden: soor sosayti İş/Hobiler: biyoloji laboratuvarı Favori Animeleri: Death Note, FMA, Blood+, Hellsing, xxxHolic Favori Karakterler: Urahara-san, Hitsugaya, Byakushi xD, Sunako-chan, L, Integra, Kaname-sama, Idol-sempai, Mustangu Taisaa... Lakap: mai-chan işte U.U Teşekkür Edildi: 8 Puanı:: 1844 Ruh hali:: 
 | Konu: Geri: Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar Perş. Ekim 08, 2009 3:52 pm | |
| bi de son resimdeki kipi değil de arisa gibi geldi bana. yanılıyo da olabilirim  emin misin onun kipi olduuna? o.o |
|
 | |
| | Makyaj hileleri ve fotoğraf çekiminde püf noktalar | |
|